Cum să vindeci ciuperca unghiilor în mod eficient și ieftin

unghii sănătoase după tratamentul ciupercilor

Potrivit statisticilor, fiecare a cincea persoană suferă de boli fungice. Medicina cunoaște multe moduri de a vindeca ciuperca unghiilor. Acum veți afla despre cele mai eficiente remedii populare și farmaceutice.

Diagnosticul bolii

ciuperca unghiilor de la picioare foto 1

Mergeți direct la „Tratament" dacă nu aveți nevoie de un diagnostic. Diagnosticarea în timp util a ciupercii vă va permite să vă recuperați cât mai repede posibil. La început, doar o persoană foarte atentă poate observa boala. În mod convențional, procesul de dezvoltare a bolii poate fi împărțit în trei părți.

În prima etapă, pe unghie apar dungi subtile, mai des pete care diferă ușor ca culoare față de placa unghiei. În afară de asta, arată bine.

În a doua etapă a bolii, pata crește treptat în dimensiune, procesul decurge aproape imperceptibil. Culoarea se schimbă de la natural la alb-cenușiu, galben. Odată cu schimbarea culorii, puteți observa o îngroșare a plăcii unghiei și slăbirea părții sale inferioare.

ciuperca unghiilor de la picioare foto 2

În a treia etapă, ciuperca afectează întreaga zonă a unghiei, devine galbenă, gri, maro, neagră (culoarea depinde de agentul patogen și de natura bolii) și complet liberă, se sfărâmă. Această afecțiune indică faptul că ciuperca s-a răspândit în întregul pat și placa unghiei. Această afecțiune este periculoasă nu numai pentru că este dificil de tratat, ci și pentru că amenință să răspândească boala la degete și picioare.

Diagnosticul în timp util vă va permite să vindecați boala cât mai repede posibil.

Există o modalitate bună de a diagnostica. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de mangan și apă. Luați puțin permanganat de potasiu, dizolvați-l în apă și țineți picioarele în această soluție timp de câteva minute. Dacă unghia a devenit complet maro, atunci nu există nicio ciupercă. Dacă unele părți ale unghiei nu sunt pătate, atunci ele sunt afectate de ciuperca unghiei.

Tratament

Preparatele împotriva acestei boli, atât pentru uz extern, cât și pentru administrare orală, nu sunt neobișnuite astăzi. Există și mai multe rețete împotriva ciupercii unghiilor în arsenalul medicinei tradiționale. Dar să mergem în ordine.

Medical

Să presupunem că ai descoperit o ciupercă în prima etapă a dezvoltării ei. În acest caz, ești incredibil de norocos. Vindecarea în prima etapă este ușoară.

Cum să vindeci în prima etapă de dezvoltare

Pentru a face acest lucru, mergem la farmacie și cumpărăm un medicament pe bază de naftifină. Subliniem că nu este un unguent (este bun împotriva ciupercii picioarelor), și anume o soluție într-o sticlă de sticlă cu duză de dozare (acesta este un agent antifungic testat în timp), apoi îl folosim conform instrucțiunilor. : picuram pe unghia afectata, dupa spalarea si uscarea picioarelor, de doua ori pe zi, dimineata si seara.

O sticlă este suficientă pentru două luni. În acest timp, ciuperca unghiei, observată în stadiul inițial al existenței sale, va fi complet vindecată. Poate că nici nu trebuie să așteptați ca o unghie nouă să crească. Dar asta numai dacă, până la începerea tratamentului, unghia, la locul apariției petei de ciupercă, nu va fi afectată pe întreaga sa grosime.

Un mare plus este că se absoarbe rapid în unghie și nu provoacă neplăceri în tratamentul ciupercii unghiilor, spre deosebire de multe rețete populare. Despre ele vom vorbi la finalul articolului.

Cum să tratați în a doua etapă a bolii

În această etapă, tratamentul ciupercii unghiilor este încă posibil de la sine și fără a lua pastile, dar este deja mai dificil.

Luăm medicamentul, îl aplicăm de două ori pe zi pe unghiile curățate și uscate. În acest stadiu al bolii de sub unghie sau de pe suprafața acesteia, este posibilă curățarea părților libere ale unghiei afectate de ciupercă.

Cum să tratezi în a treia etapă

Este mai bine să discutați cu specialiști despre cum să vindecați ciuperca unghiei de la picioare în a treia etapă, când ciuperca afectează nu numai partea vizibilă a unghiei, ci și rădăcina acesteia. Puteți face multe greșeli pe cont propriu. Micologul vă va lua o parte din unghie pentru analiză, iar pe baza rezultatelor analizelor de laborator, vă va prescrie tratament, atât cu medicamente externe, cât și pe cale orală.

Tratamentul medicamentos în stadiu avansat trebuie efectuat numai sub supravegherea unui medic.

Metode populare de tratament

Acum să vorbim despre cum să tratăm ciuperca unghiilor de la picioare, dacă nu utilizați medicamente scumpe și medici. Medicina tradițională are în arsenalul său de moduri de a trata ciuperca unghiilor chiar mai mult decât cea oficială. Alegerea este amețitoare.

Usturoi

Tratamentul ciupercii cu usturoi. În principiu, usturoiul va ajuta cu siguranță, dar există un „DAR" asociat cu acesta.

Reteta: toca un catel de usturoi, cat mai fin. În mod ideal, ar trebui să obțineți un fel de terci de usturoi. Îl aplicăm pe unghia afectată de ciupercă, punem un bandaj pe deget și îl legăm deasupra cu o pungă de plastic sau cu vârful degetului. Plecăm peste noapte. Această procedură se face de cel puțin trei ori pe săptămână până când unghia este complet vindecată.

Deci, „DAR" este că în fiecare dimineață trebuie să vă spălați bine degetul de usturoi și, totuși, mirosul subtil de usturoi rămâne. Și după ceva timp (la urma urmei, ciuperca este tratată până la un an), riscați să fiți saturat cu mirosul de usturoi și acest lucru poate speria oamenii de la voi. O glumă, desigur, dar există ceva adevăr în ea.

Iod

Cu ajutorul iodului, acesta este în general elementar. Pe o unghie curată și uscată dimineața și seara, folosește un tampon de bumbac pentru a aplica soluție de iod 5%. Pentru prevenire, o dată la două-trei zile, tratați unghiile degetelor vecine cu iod.

În timpul tratamentului, din aproximativ a doua săptămână, se poate simți o ușoară durere. Ea nu vă va cauza niciun inconvenient, pentru asta veți ști că unghia este în remediere.

Rostopască

Și un alt remediu sigur care ajută la vindecarea ciupercii unghiilor este celandina.

Sucul său, de culoare albă sau gălbuie (în funcție de regiune), are proprietăți medicinale excelente. Când se aplică pe piele, veți simți o ușoară senzație de arsură. De la îndemână, pot spune că tratează nu numai ciupercile unghiilor și ale pielii, ci și negii, de exemplu.

În iunie sau iulie, în funcție de clima din zona dumneavoastră, mergem în grădină sau la cea mai apropiată plantație forestieră, râpă sau râu, și căutăm plante de acest tip:

celandina din ciuperca unghiilor de la picioare

Avem nevoie de frunze și tulpini din el. Dacă rupi tulpina, vei vedea cum va începe să iasă sucul despre care am vorbit mai sus. Acest suc este aplicat pe unghia afectată de ciupercă de două ori pe zi, apoi nu trebuie spălat nimic.

Procedura se repetă până când unghia bolnavă înlocuiește una complet sănătoasă.

Dezavantajul acestei metode este că sucul de celandină proaspăt stors poate fi folosit gratuit doar câteva luni. Apoi, trebuie să cumpărați ulei de celandină de la farmacie, care este, de asemenea, considerat un remediu bun pentru ciuperci.

Cum funcționează acest tratament pentru ciuperca unghiilor? Sincer să fiu, nu am experimentat-o chiar eu, dar această metodă era cunoscută de bunicile, străbunicile noastre și era cunoscută pe scară largă.

Dar este mai bine, desigur, să nu începeți boala și, la prima suspiciune de ciupercă, efectuați proceduri preventive.

Prevenirea

Prevenirea este întotdeauna mai bună decât vindecarea. Ultimul deceniu a înregistrat o creștere a incidenței ciupercii unghiilor și picioarelor. Motivele pentru aceasta pot fi atât un volum mare de muncă, cât și treburi care distrag atenția de la propria sănătate, sau o simplă neglijență a regulilor de igienă a picioarelor. Și regulile sunt foarte simple:

  1. Purtați doar pantofii dvs. În niciun caz nu faceți schimb de pantofi cu prietenii și prietenele, oricât de încrezător sunteți în sănătatea picioarelor lor. În locuri publice, cum ar fi băi, piscine sau saune, asigurați-vă că purtați papuci de casă, dar numai în ai dvs. Un număr foarte mare de oameni trec prin astfel de locuri și nimeni nu poate garanta că sunt toți sănătoși.
  2. Schimbați-vă șosetele în fiecare zi. De fapt, nu este atât de dificil pe cât cred unii oameni.
  3. Periodic, este necesar să spălați pantofii din interior cu săpun de rufe și o periuță de dinți veche.
  4. Nu vă zgâriți cu pantofii. Pantofii din materiale naturale, respirabile sunt cheia sănătății picioarelor tale. Dacă purtați astfel de pantofi la picioare, atunci riscul de a contracta o ciupercă a unghiilor sau a picioarelor este mult redus. Pe vreme caldă sau caldă, purtați pantofi deschisi, cum ar fi sandale sau papuci. Picioarele trebuie să respire.
  5. Băile de picioare pot ajuta la transpirația excesivă. Una dintre cele mai bune opțiuni este o baie cu un decoct de scoarță de stejar. Pentru a-l pregăti, luați aproximativ 100 de grame de coajă pe litru de apă. Se pune la foc mic și se încălzește 20 de minute. Se lasa apoi bulionul sa se raceasca, apoi se strecoara. Decoctul este gata.
  6. Dacă urmează să mergi undeva cu pantofi închisi, stropește în șosete pudră pentru copii sau o pudră specială împotriva transpirației picioarelor, vândute în orice farmacie

Urmând reguli simple de igienă, poți evita apariția unei ciuperci. Trebuie amintit că prevenirea necesită întotdeauna mai puțin timp și bani decât tratamentul bolii, care poate dura mai multe luni. Fii sănătos!