Unguente pentru ciuperca unghiilor de la picioare

Lista unguentelor pentru ciuperca unghiilor de la picioare: medicamente eficiente și ieftine Ciuperca unghiilor este o boală foarte neplăcută care provoacă multe probleme. Simptomele bolii sunt inflamația pielii din jurul plăcii unghiei, descuamarea unghiei, pete palide. O mulțime de senzații neplăcute sunt cauzate de mâncărimea care rezultă din ciupercă.

Plăcile unghiale afectate de microorganisme patogene se deformează treptat și se sting. O ciupercă neglijată este plină de complicații grave ale stării unghiilor și a pielii picioarelor și este dificil de tratat. Prin urmare, este foarte important să începeți tratamentul în timp util al bolii și să preveniți dezvoltarea sa ulterioară. Dacă vă adresați unui medic, veți fi selectat cel mai bun și mai eficient unguent pentru ciuperca unghiilor - vă va ajuta să faceți rapid față unei afecțiuni neplăcute.

tratamentul ciupercii unghiilor de la picioare cu unguent

Lista celor mai bune unguente pentru ciuperci

Lista medicamentelor antifungice de uz extern include agenți care sunt capabili să facă față onicomicozei în orice stadiu al bolii.

Toți agenții antifungici externi sunt împărțiți în:

Grup alilamină acestea sunt Terbinafine, Naftifină, Irunin, Sertaconazol, acid Undecilenic). Aceste medicamente pătrund adânc în placa unghiei, distrugând complet colonia fungică. După un curs de tratament, concentrația substanței active acumulate ajută la rezistența la recidivă pentru o lungă perioadă de timp, o unghie sănătoasă crește în locul unghiei afectate de ciupercă.
Grup azol acestea sunt Miconazol, Clotrimazol, Bifonazol, Flucanazol). Acestea interferează cu sinteza ciupercii prin distrugerea membranei sale celulare. Efectul acumulării medicamentului în placa unghiei duce la moartea completă a infecției.

Conform recenziilor, utilizarea unguentelor antifungice are multe beneficii:

 • pot fi utilizate de persoane pentru care terapia sistemică este contraindicată din motive medicale;
 • acuratețea efectului - medicamentul se aplică zonelor afectate, acționează direct asupra agenților cauzali ai bolii, ceea ce accelerează procesul de vindecare;
 • siguranță ridicată - medicamentele sunt în mod normal tolerate de organism, prin urmare, terapia continuă pe termen lung este permisă, efectele secundare sunt rare;
 • numărul minim de contraindicații;
 • versatilitate - potrivită pentru tratamentul ciupercilor pielii, precum și a unghiilor de pe mâini și picioare;
 • costul accesibil al medicamentelor.

Principalul dezavantaj al unguentelor este că, în stadiile avansate ale bolii, atunci când sunt afectate zone întinse ale pielii și unghiilor, acestea nu vor ajuta. În astfel de situații, acestea trebuie utilizate în combinație cu medicamente sistemice.

Prepararea terbinofinei

Un medicament bine cunoscut va ajuta rapid să facă față ciupercilor unghiilor și piciorului, precum și cu diferite tipuri de micoze. Unii medici sunt siguri că acesta este cel mai bun unguent pentru ciuperca unghiilor, deoarece acționează foarte repede și este capabil să depășească boala în 1-2 săptămâni.

Medicamentul aparține unor remedii extrem de eficiente și cu acțiune rapidă pentru ciuperci. Medicamentul se concentrează nu numai pe utilizarea pentru tratamentul plăcilor de unghii afectate, ci și pe tratamentul diferitelor zone ale pielii. Produsul este bine tolerat de organism, restabilește rapid placa de unghii și oferă o protecție suplimentară, previne apariția infecțiilor secundare. Unguentul nu are practic contraindicații și nu provoacă efecte secundare.

Unguent salicilic

Compoziție: acidul salicilic acționează ca ingredient activ.

Indicație: se referă la agenți externi nesteroidieni, ameliorează zonele infectate ale plăcii unghiale de ciupercă, are un efect antiseptic. Avantajul medicamentului este absența contraindicațiilor, dar cu forme avansate ale bolii, este ineficient.

Aplicare: schema de utilizare a unguentului salicilic în tratamentul micozei prevede două opțiuni - ungerea unghiei (zonei) afectate sau a unei comprese. În cea de-a doua metodă de tratament, bandajul se aplică noaptea, ceea ce va accelera recuperarea cu 3-5 zile, dar efectul secundar (peelingul pielii) necesită luarea băilor cu o soluție de săpun-sodă pentru îndepărtarea epidermei exfoliate.

Clotrimazol

Cremă antifungică cu spectru larg. Distruge aproape toate tipurile de ciuperci care afectează unghiile și pielea. Ingredientul activ Clotrimazol în concentrație scăzută inhibă dezvoltarea micozei și, în doze mari, distruge ciuperca.

Rezultatul aplicării este vizibil după 1-1, 5 săptămâni. Cursul tratamentului durează de la o lună până la recuperarea completă.

Terbinafine

Unguentul conține clorhidrat de terbinafină și o serie de ingrediente auxiliare.

Pentru infecțiile fungice, agentul este utilizat timp de 3 până la 6 luni. Aplicați-l pe suprafața deteriorată de ciupercă cu un strat subțire de 2 ori pe zi.

Naftifin

Medicamentul aparține grupului de alilamine. Unguentul are un efect distructiv asupra pereților celulari ai ciupercii și vizează eliminarea rapidă a bolii.

Remediul previne, de asemenea, dezvoltarea în continuare a diferitelor complicații ale bolii. Conform recenziilor, utilizarea medicamentului în tratamentul ciupercii unghiei în stadiul inițial vă va permite să faceți față bolii în 1-2 săptămâni cu aplicarea regulată a medicamentului. Nu are contraindicații și nu provoacă efecte secundare.

Un preparat din ser și zece pile de unghii de unică folosință.

Medicamentul este toxic, vindecă micoza și onicomicoza și previne reapariția bolilor. Serul se absoarbe rapid și nu patează hainele; elimină mâncărimea și arsurile - simptomele caracteristice ale ciupercii.

Tratamentul ciupercii pe picioare Medicamentul se efectuează regulat timp de o lună, lubrifiant zona afectată de 2 ori pe zi. Terapia este finalizată pe măsură ce placa sănătoasă crește din nou.

Bifonazol

Este produs sub forma unui unguent care are un efect activ asupra microorganismelor patogene. Bifonazolul are capacitatea de a pătrunde adânc în unghii și dermă. Se aplică de 1 sau 2 ori pe zi timp de o jumătate de lună.

Medicament combinat pe bază de clotrimazol și glucocorticoid beclometazonă.

Amândoi sunt agenți antimicotici eficienți. Refac rapid unghia și împiedică reactivarea ciupercii.

Medicamentul poate fi aplicat nu numai pe unghii, ci și pe piele. Este bine tolerat.

Datorită prezenței beclometazonei în compoziție, procesul inflamator se oprește, mâncărimea dispare. Un efect complex este exercitat asupra diferitelor microorganisme patogene. Sinteza substanțelor favorabile dezvoltării ciupercii este suprimată.

Perioada de tratament este de la 2 la 6 săptămâni, în funcție de gradul de neglijare a procesului. Se recomandă aplicarea unguentului pe picioare curate de 1-2 ori pe zi și lăsarea până la absorbția completă.

Alte produse pentru uz extern

Aceste medicamente vă vor ajuta, de asemenea, să scăpați de ciuperca piciorului:

 1. Produs complex format din: apă purificată, vaselină, pentol, oxid de zinc, lanolină, ulei vegetal, extract de plantă de celidină, ceară de emulsie, sorbitol, emulgator PG-3, monomulse 90-018, iodură de potasiu, extract de scoarță de stejar, nipagină, salicilic acid, nipazol, vitamina E. , înmuierea și îndepărtarea plăcii unghiei. Se aplică de 4-5 ori pe zi până se obține un efect vizibil.
 2. Creolin. Aparține mijloacelor de medicină alternativă și este conceput pentru a fi utilizat în medicina veterinară. Posedă proprietăți antifungice, antimicrobiene și antiseptice. Lichidul se aplică pe unghiile afectate de 3-4 ori pe zi.
 3. Un produs format din glicerină, iod, oțet și iodură de sodiu. Degetele afectate de ciupercă sunt coborâte în baie cu o soluție și ținute acolo timp de 10 minute. Cursul tratamentului poate dura până la 6 luni.

Medicina tradițională sugerează, de asemenea, adăugarea de oțet de mere și câteva picături de suc de lămâie într-un recipient cu apă de gură. Această soluție are un efect antiseptic puternic, catifelând solzii fungici.

Cum îmi pregătesc picioarele pentru unguent?

Pentru a distruge miceliul care a crescut în adâncurile unghiilor, este necesar ca unguentul din ciuperca unghiilor să fie absorbit cât mai bine posibil. Pentru aceasta, picioarele ar trebui procesate. Acest lucru se face fie cu ajutorul unei pedichiuri medicale cu un specialist podolog, fie cu remedii casnice.

Dacă ați optat pentru o pedichiură, mergeți la un specialist, nu la un cabinet obișnuit de pedichiură. Specialistul are nu numai un dispozitiv cu accesorii de măcinat, ci și mijloace de protecție și dezinfectare, poartă o mască sau o cască specială și dezinfectează profesional biroul.

Modul de casă arată astfel:

 1. Faceți o soluție fierbinte de săpun și sodă (5-10 grame de săpun și sodă pe litru de apă), coborâți picioarele în ea timp de 15-30 de minute;
 2. Întindeți unguent salicilic pe picioare, înfășurați cu celofan sau hârtie pergament și lăsați-l acolo timp de 12-24 de ore. Apoi răzuieți pielea keratinizată și plăcile de unghii afectate, tăiați fragmentele care au rămas în spatele patului;
 3. Uscați-vă picioarele, ștergeți-vă unghiile și abia apoi aplicați unguentul.

Dacă sunt afectate 1-2 unghii, este suficient să aplicați un tencuială specială peeling cu uree sau înfășurați cu un produs care conține o soluție 40% de uree sau acid lactic. Apoi, răzuim placa sau o tăiem în țesut sănătos.