Cum să tratezi ciuperca de pe degetele de la picioare

ciuperca dintre degetele de la picioare

Ciuperca este denumirea generală pentru un grup de microorganisme care afectează pielea și unghiile și provoacă o boală precum micoza. Acest lucru provoacă unei persoane nu numai disconfort fizic, ci și moral - din cauza mirosului neplăcut și a aspectului inestetic al picioarelor, pacienții cu ciuperci sunt jenați să poarte pantofi deschisi și să-și scoată pantofii în prezența altora.

Este foarte ușor să te infectezi cu o ciupercă - microorganismele care provoacă micoza trăiesc peste tot. Orice locuri publice (saună, baie, piscină), saloanele de înfrumusețare sunt toate locuri cu risc ridicat. La domiciliu, nu trebuie să neglijați regulile de igienă personală - fiecare membru al familiei ar trebui să aibă propriile prosoape, papuci și prosoape. Infecția în familie este poate cea mai frecventă cauză a ciupercilor. Din același motiv, nu ar trebui să purtați pantofii altcuiva - chiar și doar dacă încercați pantofii sau cizmele altcuiva se poate infecta.

Ciuperca nu dispare de la sine - la primele simptome ale acestei boli, trebuie să contactați un podolog pentru a diagnostica tipul specific de agent patogen și a prescrie un regim de tratament.

Simptome și tipuri de ciuperci pe degetele de la picioare

Pielea picioarelor și unghiilor de la picioare poate fi afectată de mai multe tipuri de ciuperci:

  • asemănător drojdiei;
  • mucegăit;
  • dermatofite.

În funcție de tipul de ciupercă, complexul de simptome diferă și el. Cu toate acestea, există semne comune ale unei infecții fungice:

  • mâncărimi ale pielii;
  • miros neplăcut;
  • modificarea formei, culorii unghiilor, îngroșarea lor;
  • exfolierea pielii picioarelor, apariția de crăpături și răni pe ea.

În stadiile incipiente ale bolii, modificările sunt invizibile, dar pe măsură ce boala progresează devin mai pronunțate. Dacă apare vreunul dintre simptomele pe care le descriem, ar trebui să solicitați sfatul unui specialist.

Pentru a elabora un plan de tratament eficient, este necesar să se stabilească tipul specific de agent patogen și prevalența acestuia. Podologul va efectua o examinare a pacientului și toate studiile necesare în acest scop.

Tratament la domiciliu

Experții avertizează că tratarea ciupercii unghiilor de la picioare la domiciliu este ineficientă. Pentru a distruge agentul infecțios, este necesar să se efectueze o serie de teste de laborator și să identifice posibile contraindicații pentru anumite medicamente la pacient.

Autoadministrarea oricăror medicamente antifungice nu numai că nu va aduce niciun beneficiu, dar va duce și la o agravare a stării - ciuperca va continua să se înmulțească, provocând un disconfort și mai mare.

Și dacă boala începe, poate distruge complet unghiile - în acest caz, va trebui să așteptați mult timp pentru creșterea unei noi plăci de unghii. Acesta este un proces îndelungat, care trebuie supravegheat și de un specialist. În caz contrar, noua unghie poate începe să crească în direcția greșită.

Tratament cu medicamente

Fiecare medicament pentru ciuperca de pe degetele de la picioare conține anumite ingrediente active. Este la latitudinea specialistului să determine care dintre ele este potrivită pentru pacient în acest caz particular. Prin urmare, nu trebuie să cumpărați singur unguente sau creme de la farmacie, ghidat de sfaturile prietenilor, reclamele pe internet sau recomandările unui farmacist.

Băi cu sare și sodă

Băile cu sare și sodă sunt o metodă destul de populară de tratament la domiciliu pentru ciuperca unghiilor de la picioare. Se crede că sarea și soda ucid ciuperca, având un efect dezinfectant și de uscare. Cu toate acestea, această metodă nu este potrivită pentru toți pacienții și poate să nu fie eficientă. În plus, unii pacienți pot dezvolta o reacție alergică atunci când folosesc această metodă.

În unele cazuri, podologul poate permite de fapt pacientului să facă astfel de băi. Cu toate acestea, doar ca metodă auxiliară și cu condiția ca pacientul să nu aibă alergii.

Băi de plante

Există zeci de rețete de băi de plante pentru tratarea ciupercilor de pe degetele de la picioare: cu șoricelă, celandină, galbenele, coajă de stejar etc. Și multe dintre aceste rețete pot ajuta cu adevărat - ca parte a terapiei complexe și sub supravegherea unui specialist. Băile pe bază de plante nu sunt capabile să facă față singure ciupercilor.

Lotiuni cu otet

Oțetul creează un mediu acid pe care ciuperca nu îl poate tolera - în astfel de condiții nu poate crește și se reproduce și, în cele din urmă, moare. Printre cei care apelează la mass-media în căutarea unui remediu pentru ciuperci, loțiunile cu oțet sunt foarte populare - aceasta este una dintre cele mai accesibile metode de tratament.

Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că folosirea oțetului pentru loțiuni este periculoasă - poate provoca arsuri. O arsură cu oțet este una dintre cele mai grave leziuni casnice. Aceasta este o arsură chimică care poate fi destul de profundă, în funcție de cât de mult acid ajunge pe piele și de cât timp este în contact oțetul cu pielea.

Cel mai corect tratament pentru ciuperca de pe degete de la picioare

Puteți urma un tratament cuprinzător pentru ciuperca de pe degetele de la picioare într-un centru specializat în podologie și osteopatie. La centru, consultările sunt efectuate de podologi experimentați, care vor determina cu exactitate cauza bolii.

Ei vor efectua toate cercetările necesare și vor dezvolta un plan individual de tratament pentru dvs. , din momentul tratamentului și până la recuperarea completă. Dacă este necesar, aceștia vor fi îndrumați către un specialist înrudit.

Podologii Centrului nu numai că vor elimina boala, ci vor oferi și recomandări cu privire la modul de prevenire a bolii în viitor și de a avea grijă acasă de pielea picioarelor și a unghiilor.